top of page

Bemutatkozik a Cole & Son és a Fornasetti legújabb közös kollekciója

Március 11-én mutatkozott be a nagyközönségnek a Cole&Son és a Fornasetti negyedik közös kollekciója, a Senza Tempo. A három korábbi, hatalmas sikert aratott sorozat után újra egy rendkívül látványos, sokoldalú és mindkét márka értékeit hűen tükröző kollekció született. A sorozat több új designból, illetve számos, korábban már bemutatott modell új színkombinációs változatából áll, melyek mindegyikét részletgazdagság, finom irónia, vibráló színek és időtlen elegancia jellemzi.

A Cole&Son – Fornasetti Senza Tempo kollekció már elérhető a Hephaistosban!




LIBRERIA - Az egyik legnépszerűbb Fornasetti-motívum: a bőrkötésű könyvekkel teli könyvespolc jelenik meg ezen az új modellen, melyen a köteteket dísz- és használati tárgyak egészítik ki. A ragyogó, drágakövekre emlékeztető színkombináció és az elképesztő részletgazdagság már-már képzőművészeti alkotássá emeli ezt a tapétát, mely valóban lenyűgöző hatást képes kelteni.


ARANCE - A mediterrán citrusfélék ismétlődése jellemző részlet a híres formatervező, Fornasetti munkásságában: először egy 1950-ben tervezett tálcáján bukkant fel, majd évekig textilmintaként volt használatan. Az Arance most három színkombinációban örvendezteti meg a Fornasetti- és Cole&Son-rajongókat.


COCKTAILS - Eredetileg az ötvenes években tervezte Piero Fornasetti azt a jégvödröt, amely stilizált palackok és poharak ritmikusan ismétlődő sorozataiból áll, a korszak jellegzetes stílusában. A minta most három színkombinációban született újjá, az eredeti rajzok szellemiségében.


PROCURATIE E SCIMMIE - Két népszerű Fornasetti-minta: a velencei Szent Márk tér árkádsorát felidéző Procuratie, illetve a Scimmie majmocskái találkoznak ebben az eredeti modellben, mely fekete-fehér változatban kapható.


BASTONI - Eredetileg egy, a negyvenes években tervezett selyemsálat díszített az az összefonódó sétapálcákat ábrázoló motívum, mely most három új színkombinációban született újjá. Különlegessége a rendkívüli részletgazdagság, mely egyes részleteken fémesen csillog.


MACCHINE VOLANTI - Nosztalgia, ábrándozás, Jules Verne regényei: a Macchine Volanti motívum nem véletlenül az egyik legnépszerűbb Fornasetti-tapéta. A valós és képzelt, természetes és mesterséges elemekből álló repülőalkalmatosságokat ábrázoló tapéta most három új színkombinációban kapható.


EX LIBRIS - Fornasetti egyik kedvelt témája volt a könyvek, a könyvespolcok ábrázolása. Egyik legnépszerűbb alkotása, mely egy 1953-ban készült térelválasztó panel mintáin alapul, most három új, merész színkombinációban kapható.


ACQUARIO - A titokzatos mélytengeri élőlények már egészen fiatal korától elvarázsolták Piero Fornasettit, akinek számos munkájában megjelennek a különböző halak és vizi élőlények. Az Acquario modell is egy valós és képzelt élőlényekkel teli, vidám minta, mely most három új színkombinációban kapható.


NUVOLETTE - A rendkívül látványos Nuvole kompozíciójához képest kisebb méretű felhőket ábrázol a Nuvolette modell, mely a rézkarcok stílusában jeleníti meg Piero Fornasetti egyik kedvelt témáját: az égboltot. A Nuvolette most az örök kedvenc fekete-fehér mellett két másik, lágy színpárban is elérhető.


TEATRO - Piero Fornasetti a zene és a színház nagy rajongója volt, az olasz Commedia dell'Arte állandó inspirációt jelentett számára. A színházi páholyokat és azok vendégeit ábrázoló motívuma az ötvenes években született, most ez is új színkombinációkban született újjá.


FRUTTO PROIBITO - A Frutto Proibito több archív Fornasetti-motívum kombinációjából született. Ezen a modellen a ravasz kis majmok, melyek eredetileg egy milánói cukrászda falát díszítették, hatalmas gránátalma-ágak között üldögélnek, ragyogó, arany háttér előtt. A modell két másik színkombinációban is elérhető.


MEDITERRANEA - Eredetileg saját otthona előszobájába tervezte Piero Fornasetti még a negyvenes években azt a motívumot, mely most Mediterranea néven a Fornasetti-tapéták egyik legnépszerűbb modellje. Ablakok, tetők, falak, tornyok, érdekes részletek és pasztellszínek: a Mediterranea részletgazdag, mégis visszafogott mintázatú modell.


NUVOLE - A Nuvole fodrozódó felhők rézkarc jellegű ábrázolásából született, szigorúan fekete-fehérben. A falipanel, mely 150 centiméterenként ismétlődik, mélységet és drámát kölcsönöz a szobának, melynek falát díszít.


MALACHITE - A különleges anyagok, ásványok, drágakövek és fosszíliák Fornasetti számára mindig fontos inspirációs forrásként szolgáltak. Az ásványok iránti szerelemből született a Malachite tapéta is, mely most több új színkombinációban kapható.


RIFLESSO - A gyönyörű, barokk Róma jelenik meg ezen a páratlan falipanelen, melyet Fornasetti szürreális fantáziája 1955 körül alakított át lenyűgöző, szuggesztív látomássá. A motívum jobb oldala a bal oldali tökéletes tükörképe, szimmetriájuk pedig odalent a Tevere folyóban tükröződik. A modell fekete-fehér színkobinációban kapható, jégkék részletekkel.




bottom of page