top of page

Historic Royal Palaces – Great Masters

A Cole & Son új kollekciója ezer év brit történelméből meríti inspirációit


A Cole & Son néhány nappal ezelőtt bemutatott, Historic Royal Palaces – Great Masters kollekciója tisztelgés mindazon kézművesek és urakodók előtt, akik a mai Egyesült Királyság megbecsült jelképeinek számító, legismertebb királyi rezidenciákat megalkották. A sorozat a brit történelem több, mint ezer évét sűríti egybe a középkortól egészen a viktoriánus évtizedekig – mégpedig olyan közismert palotákból nyert minták, színek és részletek segítségével, mint a Tower of London vagy a Hampton Court. A kollekció 17 eleme szabadon merít a különböző korszakok, stílusok és műfajok legszebb darabjaiból, a végeredmény mégis egy harmonikus, elegáns, nagyvilági pompát sugárzó sorozat, melyben tökéletesen kiegészíti egymást az angol rózsakerteket idéző virágminta (Hampton Roses), a rézkarcra emlékeztető homlokzati rajz (Wren Architecture), a fametszetet imitáló nyomat (Gibbons Carving) és a tiszta, nyári égboltot ábrázoló modell (Fresco Sky).


Az új Cole & Son kollekció már elérhető a Hephaistosban!


Nyitva tartás: hétfőtől péntekig 11-18

VERDURE TAPESTRY

A képen látható Verdure Tapestry megalkotását egy 17. századi falikárpit ihlette, mely ma is megtekinthető a Kensington Palotában. A részletgazdag, csodás színekben pompázó minta a kollekció legkülönlegesebb eleme, mely panelként (3,5 m széles méretben) és egyedi, selyem falikárpit változatban is elérhető.

TIJOU GATE

A Tijou Gate egy francia kézműves mesternek: Jean Tijou-nak állít emléket, aki számos különlegesen kidolgozott, aranyozott, kovácsoltvas kaput hagyott az utókorra a királyi paloták kertjeiben.

GIBBONS CARVING

A Gibbons Carving egy fametsző: Grinling Gibbon 17. századi munkáját lényegíti át tapétává – elképesztő részletességgel.

VERRIO SKY

A Verrio Sky optikai illúziója a kollekció két másik eleme: a ’Verrio Mirrors’ és a ’Fresco Sky’ összeillesztéséből jött létre, melyeket egyaránt a Hampton Court palota ún. királyi főlépcsője ihletett – ennek különleges, optikai csalódásokkal tűzdelt freskóit Antonio Verrio készítette.
Comentarios


bottom of page